Religiøs dobbelmoral!

Kl. er 0659 hundrede. Vinduet står og blafrer lidt i den ellers vejrskjulte baggård i en tilfældig århusiansk bygning. Lettere utålmodig vender jeg mit søvntrætte ansigt så den rigtige side vender ned i puden. Alt er skønt. Temperaturen under dynen er optimal for en optimal omgang søvn. klokken er nu 07hundrede og krigen er brudt ud – nej, det er den ikke. Det er kirkens klokker der er kommet i svingninger. I fem meget lange minutter sender den varsler om gru og frygt gennem marv og ben på alle kristne og ukristne mennesker. Dette smukke ritual kendt fra glædelige begivenheder som brullypper og Jesu-opstandelse er for et kort øjeblik blevet våbnet den kristne kirke bruger for at vække alle de hedninge, der måttte forfalde til dovenskab og sove længere end til de kirkelige anbefaldede kl. 07.00.

Efter adskillige henvendelser til de gejstlige er jeg kommet i besiddelse af uvurderlig viden. Årsagen til denne mareridtsvækning skyldes ikke en kirkelig frustration over at den danske befolkning ikke lever op til deres kristne bud om flittigt arbejde fra solopgang til solnedgang. Nej, tværtimod. Det er blot en religiøs servicemeddelse om at nu vil være et godt tidspunkt at bede (gå til andagt).

Det er vel i princippet også fair nok, at kirken stiller den slags service til rådighed for en stadig større og mere loyal, udøvende medlemskare. Men man kunne måske forestille sig, at det vil være mere hensigtsmæssigt, hvis dem som havde tænkt sig at benytte sig af denne service (hvis de ikke allerede har værktøjerne (bedekalendere, private vækkeure, snore om fingrene etc.) måske flyttede sammen (langt ude i den vestjyske muld) og byggede en kirke der. (det har man blandt andet set i USA hvor religiøse “udøvere” flytter sammen på gårde).

På den måde kan resten af os (dem som bekender sig til den kapitaliste religion og følger dens skema) få os en god nats søvn, hvor de eneste plager skal være den rette temperatur og andre bagateller som vi kan beskrive i nærhed herinde (jegorkerdetikke.dk red.)

Men tilbage til den uvurderlige information fra de mest gejstlige i landet (kirkeministeriet). På min opfordring forklarede de mig, hvorfor (beskrevet ovenfor), men desuden at det ikke er muligt at ændre denne indstilling i kirkens klokkeelektronik. Som de også fortalte, så har de RET til at ringe med klokkerne, også selvom flere har klaget over dens larmen. Dette er vel omtrent at sidestille med skære sine lemmer af, udelukkende fordi ingen regler forbyder én at gøre det.

Derudover er det bekymrende, at man i en tid, hvor alle, der ikke er hvide, erklæderede kristne og har en fast bopæl i det fortjættede vestjylland, må se afstå fra enhver form for religiøs identitet.

Er vi kommet til, i Danmark, at man ikke kan være religiøs, medmindre man er rettroende, dansk og folkekirkekristen? (Hvor alt så iøvrigt er tilladt så længe det er i Guds (den rigtige Guds navn).?

Jeg orker det ikke – giv mig frisindet tilbage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *