Arne Rud som blogkommentator

Arne Rud forstår som få andre at ramme forbi et emne. I dette tilfælde er det et indlæg om noget med Borgen og dansk politik:

Sømandshjem i Kalundborg, Nyborg, Fredericia og Esbjerg ser gerne, at røgalarmer er lovpligtige i boliger her til lands li´som hos snapshaner i Skåne, Halland og Blekinge, hvor præmier til forsikringer er halveret.
Fiskerne i Esbjerg oprettede i 1924 skibsforsikringen Union, hvor de betalte 22 kr. pr. år pr. skib i de første 13 år, det var Europas billigste skibsforsikring. Når krudtrøgen har lagt sig, så er Koldinghus, der ligger tæt ved Jelling, der ligger midt i landet, velbeliggende som hovedkontor for skadeanmeldelser til forsikringer i Danmark.

og

Jylland har 117 forskellige oste, flyt Landbohøjskolen til Viborg, som lærerhøjskole for landbrugslærere i Afrika og opret en kolonihavehøjskole ved Aabenraa og i Forum mellem Esbjerg og Varde.
Kystfiskersamfund ved Afrika har brug for vindmøller, vandpumper, isværker og skoleskibe som fiskeri- og søfartsskoler; Esbjerg ligger bedst her til lands for en navigationsskole med skoleskibe, li´som Grækenland, Portugal og Baskerlandet er velbeliggende søfartsnationer.

Så snart nogen prøver at rette ham ind, så sætter han dem på plads:

@Ejler Ottesen. – Flyt Højesteret til Viborg, Jyske Lov er Grundlov i hovedlandet og jyder vælger en regering med en justitsminister og formand for retsudvalget.
Efter Tamil-sagen er journalister dommere her til lands og de lukker debatter ved opstilling af kandidater til valg i bestyrelser.

Det er jo faktisk ret morsomt, men jeg orker det bare ikke.

6 tanker om “Arne Rud som blogkommentator

 1. Hej fedt at du har dedikeret en side til Arne Rud – jeg googlede ham fordi indlæggene simpelthen har en unik karakter. Jeg er mao. FAN! Ved du, om han har en side?

 2. Manden kan findes på et videoklip fra Det Radikale Venstres Landsmøde 2007. Tillykke til Det Radikale Venstre!

  Det, som han siger på videoklippet, er sort snak, men han gør sig meget bedre på skrift; her er der i det mindste en poetisk linje i ordstrømmen.

 3. Jeg orker det godt. Jeg er imponeret over hans evne til at holde sit fokus (ganske vist altid på noget andet end det, debatten handler om, men alligevel). Intet slår ham ud af kurs.

 4. Arne Rud er en ganske imponerende debattør: Han har som den eneste debattør nogensinde præsteret at blive smidt ud af radikale.net, hvor han huserede i årevis med kommentarer som “Vrøvl flyver højere end Gåsetårnet”. Det er lidt svært ikke at blive fan af ham. Han har sin helt egen unikke debatstil med et udsyn der ikke rækker ret meget ud over Jyllands grænser. Desværre har han ikke en side, men han er at finde på debatspalterne på diverse avisers blogs. Har set ham husere på JP, Politiken og Berlingske.

 5. Jeg falder ofte over Arne Rud’s indlæg på B.dk. Jeg har pænt prøvet at spørge, hvorfor han insisteret på at skrive noget, der ikke bidrager til debatten, men han svarede desværre ikke sammenhængende.

  Når han nu formår at lave et indlæg til næsten alle artikler jeg læser, så ville det bare være så meget bedre, hvis han faktisk kunne bidrage til debatten, endda løfte den op i niveau. Men ak.

  Så jeg orker ham heller ikke mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *