Guldhornene er stjålet

De to guldhorn er i nat blevet stjålet. Medierne raser helt vildt og politiet efterlyser en sort Volvo med registreringsnummeret YL 59 356.

Nyhedsoplæseren på TV-2 her til morgen omtaler Guldhornene “Nationalmuseets historiske guldhorn”. Ej, men helt ærligt! Guldhornene er kopier! Det fralægger dem enhver historisk værdi – ud over altså 1802-tyveriet, som jo gør kopierne en smule interessante idét de er kopier.
Tyvene har formentlig omsmeltet Guldhornene, ligesom Niels Heidenreich, omsmeltet hornene, selvom de, på trods af navnet, ikke er lavet af ægte guld.

Niels Heidenreich fik 37 år i brummen for det – denne gang bliver det mildere straffet. Hvad med proportionalitetsbegrebet?!

Det er så tydeligt at de nu stjålne Guldhorn er kopivarer, at Anne-Mette Fogh Rasmussen ville skamme sig. Hvorfor skal det så skabe så stor røre? Man kan da bare støbe en ny udgave. Også næste gang – og næste gang igen.

Jeg orker det simpelthen ikke!

8 tanker om “Guldhornene er stjålet

  1. Hvis I lover at tie stille, så vil jeg fortælle, at jeg har hornene. De blev givet til mig, som “special offer to nice guy” på et marked i Marokko, hvis jeg købte en original Ralph Lauren polo…

  2. Fantastisk ide! Og med den nymodens teknologi kunne vi også klone hende den 17 årige blonde bondetøs, så alle kunne få et eksemplar af hende hjemme i stuen… Det er da en markant sjovere folkegave end hornene:) Og nej, der er åbenbart ikke meget at skrive om i DK…

  3. konklusion -TV2 News og Danmark i det hele taget, må konstatere at der ikke er sket noget i kongeriget, der er vÊrd at berette om.

  4. Derudover mener jeg –
    At vi bÃşr kopiere guldhornene i sÃ¥ mange eksemplarer at vi alle kan ha et par af dem stÃ¥ende eller hÊngende derhjemme. Ud over at det stÃşrre udbud af guldhorn naturligvis vil mindske lysten til tyveri af selv samme – vil det ligeledes Ãşge vores tilknytning til vores fÊlles historie, samt vÊre behjÊlpelig i integrationsÃşjemed.

  5. Jeg kan kun erklære mig enig!

    Men når nu vi er i gang, så kunne jeg egentlig godt tænke mig et par kopier af Jellingestenene – de ville gøre sig godt på mit værelse.

  6. Og så er horntyvene fra Hovedgård. Ligesom dig, Steffen. Jeg ser en kausalsammenhæng mellem “by” og “suspekte mennesker”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *