Ingen ammende kvinder i Illum

Juhu! Her er noget, jeg rent faktisk orker. Berlingske beretter, at Illum forbyder ammende kvinder på en café. Det kan være, at jeg skal til at frekventere stedet noget oftere. Det lyder jo ligefrem som et behageligt sted.
Det er jo ikke fordi kvinder ikke må amme – men jeg orker (og har aldrig orket), når de gør det i fuld offentlighed uden nogen form for diskretion. Før jegorkerdetikke.dk blev ramt hacket, så havde vi et fortrinligt indlæg om, at vi ikke orkede ammende kvinder i fuld offentlighed, hvilket medførte, at vi fik en hel mødregruppe på nakken. Det var tider.

Caféejeren Mikkel Shafi (der faktisk opnår Tjamp-status med dette standpunkt) forklarer det elegant:

Det er bare ikke noget alle mennesker gider se på, og det kan vi godt forstå. Der er nogle, der kan finde ud af at gøre det diskret, men der er også andre, der bare hiver brystet frem foran alle andre. Det er ikke lækkert.
Det er et spørgsmål om at tage sine forholdsregler og tænke: ‘Jeg har et barn. Det er helt vildt fantastisk, men det vedrører kun mig. Man kan godt passe på sine børn, uden at alle andre behøver at være med.

Men jeg kan godt se, at det er en anelse træls for de nybagte mødre. Hvis jeg var caféejer, ville jeg i stedet gennemføre et forbud mod larmende børn. For det er der virkelig ingen, der orker. Forældrene må lære deres børn at tie, selv fra en ung alder.

Der er jo ingen, der forbyder kvinder at amme inden for hjemmets fire vægge. Ligesom ingen forbyder folk at gå i bar røv derhjemme. Men jeg har da hørt om et par steder, hvor man bliver upopulær, hvis man stiller op i bar røv foran bardisken – og det kan være selvom man føler et inderligt behov i situationen.

2 tanker om “Ingen ammende kvinder i Illum

  1. Personligt orker jeg heller ikke kvinder, der ammer uden at tage hensyn. Det er vel ikke så svært lige at smide en stofble henover? Nogle mødre kan skam godt gøre det, mens andre heller end gerne fremviser vidunderet – som det jo alt andet lige må være. Det er jo fuldstændig utænkeligt, at barnet er et jævnt og kedeligt leverpostejsmenneske, der aldrig bliver til noget…

    Tilbage til amningen: det er ikke patterne, der generer mig. Den slags ser man jo ofte andre steder i samfundet – fx på kultplakaterne – disse patter er dog ikke hærget af strækmærker og diverse sprængninger….

    Det er resten af ammepakken, der skræmmer mig… fx gylpen. Du aner jo ikke, om ungen kan holde maden indenbords, eller den ørler hele middagen ud igen – og om du bliver ramt eller ej. Børnenes pattelyde, når de babber på morens hængekasser, er heller ikke så udpræget charmerende. FØJ! Og hurra for børnefri caféer og restaurationer!

    De værste mødre er dog dem, der ikke har fundet ud af, at det er totalt upassende at smide ungen op på cafébordet og skifte dens lorteble blandt de andre gæster. Behøver man sige mere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *