Nyre-konkurrencer

Tv-showet, De Bart de Graaff Donor Avond, der i næste uge har premiere på den hollandske station BNN, vinkler det offentliges ventelister til organer på en helt ny måde: Man skal som deltager kunne vinde organer – i sandhed Deal eller no deal! Skribentens evner udi det hollandske sprog er temmeligt begrænsede (men holdningen er “det er nemt, bare en mixture af dansk, engelsk og tysk, skrevet af ordblinde”), men alligevel blev der observeret følgende betragtninger: Man skal være 16 år og have en gyldig emailadresse for at blive tilskuer, til dette transplantations-show.

Men hvor er det dog frygteligt: Det er mangel på respekt for det enkelte individ ved at man forfordeler nogle personer til livsvigtige organer i en konkurrence. Chancen for at vinde er 1:3. Det er bedre end både Tips og Lotto. Tænk på de døende, der ligger på venteliste. Det er lægerne i vores samfund, der skal stå for dette aspekt – ikke en skamløs tv-vært.
En opfordring til læserskaren: Tag stilling til om du vil være organdonor. Hvis du siger ja, kæmper du indirekte imod dette frygtelige tv-koncept – og du kan redde et andet menneske.

Fy føj, jeg håber ikke at dette vamle show får succes (selvom jeg tror på at det vil – for det er trods alt nyskabende). Det er direkte usmageligt.

Jeg orker det ikke. (Og for de, der ikke orker hollandsk, så har DR Nyheder en artikel om organkonkurrencen)

3 tanker om “Nyre-konkurrencer

  1. hørt!… derudover vil det også få vidtrækkende konsekvenser for de stakler i Sydamerika der sætter livet på spil i jagten på nye organer fra kidnappede børn og unge!

  2. Det var et fantastisk mediestunt. Jeg ved at mange har taget stilling til organdonation, men det er stadig ikke nok.

    Om mediestuntet vil må jeg hellere citere George W. Bush, en mand jeg ikke orker:
    “There’s an old saying in Tennessee — I know it’s in Texas, probably in Tennessee — that says, fool me once, shame on — shame on you. Fool me — you can’t get fooled again.”

    Vi blev i hvert fald taget ved næsen. Good one!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *