Briller uden glas? Ja? Nej!

Godt nok, jeg tror vi alle er klar over de fuldstændigt åbenlyse fordele ved briller. Jeg føler mig ligeledes ret overbevist om at vi alle i forlængelse af fordelene ved briller (som er direkte affødt af de glas der befinder sig i brillestellet) kan blive enige om at briller uden glas er relativt ubrugelige. Relativt? – nej, tillad mig at rette mig selv, inden du selv når det. For selv om det er åh så populært at vedkende sig den overbevisning at “alt er jo relativt”, så har jeg her fundet det ene skide eksempel hvor den vending lige netop overhovedet slet ikke passer.

Brillers eksistensgrundlag er glassene der befinder sig i dem. Briller uden glas må derfor pr. definition være helt og aldeles og umådeligt ubrugelige. Og hvor vil jeg hen med alt det? Det skal jeg sige dig:
Det forholder sig nemlig således at unge mennesker (I ved hvem I er – og det gør jeg også) i disse dage (og for så vidt i det sidste halvandet års tid) har dannet såkaldt mode ved at bære briller uden glas i. Disse unge mennesker gør det fordi de er af den overbevisning at det er smart og at man ved at vedkende sig denne fuldstændigt ansvarsløse form for stupiditet bliver “hip”, “moderne” eller “with it” som de siger (og det gør de).

Hvis I absolut skal bære briller uden at være bare nogenlunde synshæmmede (og det skal I åbenbart) så find dog i det mindste et par briller med glas. I køber jo heller ikke en bil (mest fordi I ikke er gamle nok til at køre skidtet) uden hjul bare fordi det er “moderne” eller “hipt”, vel?

For at opsummere: Unge mennesker der bærer briller uden glas, jeg orker jer ikke (og jeg ved jeg ikke er alene).

6 tanker om “Briller uden glas? Ja? Nej!

 1. Briller uden glas= for fedt!

  Bare fordi du er en gammel nar uden stil behøver du jo ikke at reklamere med det!

  og i øvrigt- Danmark er et frit land. Man har lov til at danne mode eller udvikle sin egen stil så ens identitet kommer til syne uden på også.

  Desuden gavner den nye- briller uden glas stil- folk MED rigtige briller, ingen mobning længere nu er det bare moderne!

  Så lad NU være med at kæfte op på en hel side om at du hader briller- få dig dog et liv!!

 2. Min kære Helena,
  Ja, Danmark er et frit land – endnu. Det er udelukkende et spørgsmål om tid (og lidt vilje) før briller uden glad bliver forbudt ved lov. Naturligvis har man lov at udvikle sin stil i overensstemmelse med ens identitet, men der er grænser, og én af disse grænser er netop nået og overskredet ved brug af briller uden glas.
  At briller uden glas skulle være en medvirkende faktor til at mobning af dem med normale briller ikke længere forekommer, er uholdbart. Jeg kender f.eks. en del mennesker med briller og dem mobber jeg hele tiden.
  Og, kære Helena jeg har et liv – et liv hvor jeg bittert fordømmer alle folk der ikke deler mine holdninger og meninger til alle betydningsfulde forhold i livet.

  Ærbødige hilsener,
  Andreas

 3. jeg synes det er underligt at hedde andreas? der går min grænse .. hvis du ikke kan respektere briller uden glas, er der desværre heller ingen plads til dig andreas. du er da ikke helt normal!

  jeg holder det simpelthen ikke ud andreas? sådan nogle som dig burde spærres inde og få nøglen smidt væk, når du nu intet fornuftigt har at sige..

 4. Jeg har et forslag til en ny mode, der uden tvivl vil være meget nyttig (for Helena, that is). BRILLER MED SORT GLAS. Det bli’r så IN INdenfor den nærmeste fremtid!
  Så kan Helena jo tage dem på hvis hun absolut vil surfe rundt på sider, hun alligevel ikke har lyst til at læse. Vupti -alle er glade.
  Alternativt, et par briller der automatisk sorterer alt det indhold fra som bæreren alligevel ikke forstår…

 5. Hallo, hallo, HALLO! For det første, hva’ er det her for en mærkelig krigshjemmeside? Og jeg sys briller uden glas er supersmarte, man kan få nogen til en 10’er i Tiger, så det er jo ikk fordi man bruger unødige penge? Og hvis man gør, er det vel også ens eget valg, selv om jeg nok hellere ville bruge penge på velgørenhed, hvis jeg var rig. Tilbage til den her i øvrigt latterlige debat. Hvorfor sku briller uden glas være ulovlige? Og jeg tror godt, at det kunne afhjælpe mobning af folk med “rigtige” briller, men det gavner jo nok ikk Andreas, der så hjertens ærligt indrømmer, at han er “brillecist”. Grew up! – og nu går jeg ud af den her tumpedebat, den eneste grund til at jeg så den, var faktisk fordi jeg googlede briller uden glas. Farvel og tak, nu trækker jeg mig tilbage fra militæret…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *