Er Medielicensen en slotsøl?

Jeg orker ikke mere Licens nu – og nej det hjælper ikke at de omdøber det til Medielicens. Det er stadigvæk penge ud af min lomme, penge ud af min lomme for en service jeg aldrig har bedt om – og som jeg ikke ønsker!

Så jeg har afbestilt min antenne forening, har intet kabel, og ingen parabol. Min radio tuner aldrig ind på andet end the voice og Radio 2, som er reklame betalte. Og jeg fortrækker konsekvent tv2.dk(reklame finansieret) frem for dr.dk(Licens finansieret)

Det at jeg ikke gider se DR, DR2, hører radio eller noget som helts andet er selvfølgelig min skyld – og jeg har intet imod at nogle gerne vil se det. Man bør bare kunne skelne. Man bør havde mulighed for at melde sig til eller fra. Og jeg køber ikke den med det ikke kan lade sig gøre – selvfølgelig kan det det. Brugerbetaling på dr.dk, og tv-kanalerne ud igennem antenne foreningerne – Radiokanalerne kan ikke være dyre, og hvis de er, må man overveje at gøre dem selvfinansieret via reklamer – det er ikke rimelig at tvinge alle i landet til at betale for en vare de måske ikke vil have.

Lad mig lave en metafor for at beskrive hvor urimelig licensen er. Lad os forestille os at jeg er stor legofan, så jeg bygger et kæmpe legohus. Bagefter kommer så regningen – jeg tænker længe over hvad jeg skal gøre ved det, men kommer til sidst på en ide. Jeg køber en kasse øl, stiller den uden for min hoveddør ude på gange hvor mine naboer går forbi. Efter at kassen har stået der i en uge kan jeg så sende øl-regninger rundt til alle mine naboer på gangen fordi at de kunne have taget en øl. Uanset om de gjorde det eller ej skal de så betale.

Det er faktisk den logik DR bruger – og havde det så bare være tuborg, Guinness eller en anden god evt. eksotisk øl de stillede til fri afbenyttelse – men det er det jo ikke! Det er jo Slots øl de stiller ud – det er jo kun hvis der ikke er andet, at man gider ta’ det. For det er jo skidt! Øv hvor jeg ikke orker flere “Gaver” fra Kenneth Plummer!

2 tanker om “Er Medielicensen en slotsøl?

 1. Tilbage i 1989 smed jeg mit gamle TV ud gennem vinduet fra 4. sal ude i Ishøj og har ikke ejet eet lige siden. Naturligvis er jeg konstant blevet terroriseret af Licens Lars og hans minions from hell, og endda haft een af dem inde til en kop kaffe, så han kunne se at al min underholdning kom fra et stereoanlæg.

  Her omkring da medielicensen blev indført vendte jeg tilbage til Danmark efter tre år som udlandsdansker, og ja klart, en uge senere fik jeg et brev fra Licens Lars, som jeg tog som en direkte fornærmelse. Jeg gad dog ikke gøre andet end at ignorere det, men da jeg flyttede jeg igen et par måneder efter fik jeg gudhjælpemig eet mere.

  Ved ikke om i kender de breve, men ordlyden af det, nedkogt, er at “vi tror ikke på du ikke har et licensberettiget apparat, betal eller vi smider dig i Stasi lignende forhør”.

  Så skrev jeg en klage til dem. Ordlyden var endda rimeligt flink stemt og yderst velformuleret.

  Fik aldrig svar.

  Efter to uger udfyldte jeg deres kontaktform igen og brugte i flæng udtryk som “Mussolini kunne have gjort det mere effektivt” og “selv Hitler stavede bedre”, og SÅ fik jeg en email dagen efter. Dog ikke med en undskyldning, men med en besked om at de havde forwardet min mail til en “hovedansvarlig”.

  Her fem måneder senere har de ikke kontaktet mig endnu. Og det er nok godt det samme, for jeg orker dem simpelt hen ikke.

 2. Vi kan hurtigt blive enige om at licensen i dens nuværende form er uholdbar. En “skat” (Rent teknisk er det ikke en skat, men en licens), der ikke er indkomstafhængig, og dermed rammer de svageste hårdest – og samtidig er en særlig gruppe af de svageste, nemlig pensionister på højeste sats, nemlig tilgodeset, selvom andre grupper må leve for mindre og stadig skal betale fuld licens.
  Brian Mikkelsen fik i maj 2006 overrakt omkring 80000 underskrifter, på en forespørgsel om at sætte licensen ned for SU-modtagere – men han kunne virkelig ikke være mere ligeglad! Endnu et praj om hvor man skal sætte krydset næste gang.

  Ikke desto mindre, så gør man sig til skattesvindler hvis man ikke betaler – og dét er usolidarisk. Derfor må man lige undvære den ekstra bytur 2 gange årligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *